Global Cloud Data Center IT3, Olaszország

Terület:

17.500 m²

Kapacitás:

Több mint 165.000 fizikai szerver.

Tier 4*/Rating 4:

Az adatközpontot a legmagasabb adatközpont szabványok, a Tier 4*/Rating 4 redundancia előírásai szerint tervezték és építették.

Áramellátás:

15 megawattos elektromos áramellátás a szerverekhez, amely teljesen redundáns a két külön Áramellátó Központnak köszönhetően. Mindkét Áramellátó Központ önállóan képes ellátni az adatközpont mind a 10 szervertermét teljes terhelés esetén is, és rendkívül nagy energiahatékonyságú, kétszeres konverziós UPS rendszerrel van felszerelve (2N + 1 redundancia).

Áramellátó Központ redundancia az egyetlen tápegységgel rendelkező készülékek esetében is:

Az Aruba kizárólag kettős tápegységgel rendelkező szervereket és berendezéseket használ szolgáltatásaihoz. Minden egyes Áramellátó Központ kimeneténél olyan STS (Static Transfer Switch) eszközök állnak rendelkezésre, amelyek garantálják az áramellátás folytonosságát olyan szerverek és berendezések számára is, amelyek nem rendelkeznek kettős tápellátással.

Külön épületek az elektromos áramellátó rendszer és az UPS rendszer akkumulátorai számára:

A szervertermek maximális biztonságának garantálása érdekében az elektromos áramellátó rendszerek és az UPS rendszerek akkumulátorai külön épületekben kerültek elhelyezésre, távol egymástól és az adatközpont más épületeitől.

Redundáns generátorok több mint 48 órás kapacitással:

Az Adatközpont független elektromos generátorokkal és teljes kapacitás mellett 48 órára elegendő üzemanyaggal rendelkezik. Ez elegendő időt biztosít ahhoz, hogy az üzemanyagtárolót bármilyen körülmények között is feltöltsék, garantálva a független és lényegében korlátlan energiaellátást.

Zöld adatközpont:

Nagyon nagy hangsúlyt fordítottunk az adatközpont energiatakarékosság szempontjából történő optimalizálására.

A Global Cloud Data Center kampusz egy óriási napelemes rendszert és egy vízerőművet is magába foglal. A földalatti hidegvíz felhasználásával működő rendszernek köszönhetően a szervertermek teljes légkondicionáló rendszere rendkívül energiahatékony.

A szervereket tartó rack szekrények innovatív hideglevegő elhatároló rendszerrel vannak felszerelve, amely garantálja a maximális energiahatékonyságot és a kényelmes munkakörnyezetet.

Mindezeknek köszönhetően az adatközpont teljesíti az EU energiahatékonyságra vonatkozó magatartási kódexében meghatározott követelményeket (2023 Best Practice Guidelines for the EU Code of Conduct on Data Centre Energy Efficiency).

Redundáns légkondicionáló rendszer UPS egységgel:

A szervertermek és a technológiai rendszerek légkondicionáló rendszere több redundáns modulból áll, hogy több egyidejű hiba esetén is biztosítsa a működését. Az egész rendszert akkumulátorral működtetett UPS egységek és áramfejlesztő generátorok védik, hogy megakadályozzák a kimaradásokat.

100 Gb/s sávszélesség:

A kapcsolat szempontjából az IT3 adatközpont az ultraredundáns sávszélességre számíthat, amely több mint 100 Gb/s. A főbb internet vonalak a 4 égtájnak megfelelően 4 külön belépési ponton keresztül érik el a Global Cloud Data Center kampuszt.

A kampusz dupla sötétszálas rendszeren keresztül is csatlakozik a Milánó internetes csomópontjához (MIX), Olaszország fő csomópontjához (NAP).

Fejlett hálózat:

Minden szerver rack több redundáns kapcsolattal van ellátva a központi hálózat felé, amely száloptikai kábelekből áll, ami képes akár 100 Gb/s forgalom kezelésére, valamint a 7A kategóriás réz hálózati kábelekből, ami képes legfeljebb 10 Gb/s forgalom kezelésére. A központi hálózat Cisco Nexus 7000 egységekkel van felszerelve, amely jelenleg a legfejlettebb a piacon.

Fizikai biztonság:

Az adatközpont automatikus tűzjelző és semleges gázoltó rendszerrel van felszerelve, amely ártalmatlan az emberekre és informatikai infrastruktúrára, valamint árvíz és szivárgás érzékelő rendszerrel is el van látva.

A létesítmény páncélozott ajtókkal és ablakokkal, műszaki zár szintű kerítéssel, a szervertermek minden rack sorában egy behatolásjelző riasztórendszerrel van ellátva, utóbbi kétfaktoros hitelesítéssel csatlakozik a beléptető rendszerhez.

Az egész létesítményt több mint 250 kamerából álló zárt láncú kamera rendszer (CCTV) figyeli. Az adatközponton belül 6 hozzáférési szint és 7 biztonsági körzet van.

Napi 24 órás felügyelet:

Az adatközpontot a Network Operations Center (NOC) és a Security Operation Center (SOC) látja el napi folyamatos (24/7) felügyelettel. Egy fejlett és átfogó BMS (Building Management System) felügyeli és kezeli helyileg és távolról az összes adatközpontban található rendszert és környezeti paramétert, valós idejű riasztásokkal jelezve bármilyen hiba esetén.

ISO 9001, ISO 27001, ISO 14001 és ISO 50001 tanúsítvány:

Az adatközpont az ISO 9001 minőségi és ISO 27001 biztonsági tanúsítvánnyal rendelkezik, továbbá megfelel az ISO 14001 környezet irányítási rendszerre és az ISO 50001 energiagazdálkodási rendszerre vonatkozó szabványoknak.

ISO/IEC 27017, ISO/IEC 27018 és ISO/IEC 27035 megfelelőségi nyilatkozat:

Az adatközpont megfelel az ISO/IEC 27017 felhő biztonsági kontrollra, az ISO/IEC 2018 személyes adok felhőben történő kezelésére és az ISO/IEC 27035 biztonsági incidensek és események kezelésére vonatkozó szabványoknak.

* A 'Tier' kifejezést az ANSI/TIA-942 szabvány 2014. márciusi kiadásáig használták. A 2014. márciusi kiadásban a 'Tier' kifejezést felváltotta a 'Rating' kifejezés.