Adatközpont IT2, Olaszország

Terület:

2.000 m²

Kapacitás:

Több mint 10.000 fizikai szerver.

Rendelkezésre állás:

99.97%-os rendelkezésre állás a 2003-as megnyitás óta.

Áramellátás:

1.8 Mega Wattos elektromos áramellátás a szerverekhez. A rendszer teljesen redundáns a két külön Áramellátó Központnak köszönhetően. Mindkét Áramellátó Központ önállóan képes ellátni az adatközpontot és nagy hatásfokú szünetmentes egységekkel van ellátva.

Áramellátó Központ redundancia egy áramellátó egység esetén is:

Az Aruba a saját szolgáltatásaihoz kizárólag olyan szervereket és készülékeket használ, amelyek dupla áramellátással rendelkeznek. Minden Áramellátó Központ STS készülékekkel van biztosítva, így képes biztosítani az áramellátás folyamatosságát egy áramellátó egység használata esetén is.

Külön épületek az áramellátó és UPS rendszerek számára:

A szervertermek maximális biztonsági szintjének érdekében az áramellátó rendszerek és az UPS akkumulátorok két külön épületben vannak elhelyezve, az adatközponttól fizikailag elkülönítve.

Redundáns áramfejlesztő generátorok:

Az adatközpont önálló áramfejlesztő generátorokkal van felszerelve, a földalatti üzemanyag tartályokkal elegendő energia biztosítható az adatközpont teljes terhelése mellett is. A generátorok a szünetmentes egységeket követően biztosítják az áramot.

Zöld adatközpont:

Nagy figyelmet szentelünk az adatközpont energia felhasználásának optimalizálására. A szerverterem teljes hűtési rendszere nagyon hatékony direkt expanziós készülékekkel van felszerelve, melyeket egy rendszer kapcsol össze hálózatban és optimalizálja a hűtési szintet.

Az épület egy szabad hűtő rendszerrel is fel van szerelve. A hidegebb külső levegő használatával, ami szűrt és páratartalma és hőmérséklete szabályozott, csökkenteni tudjuk a hőszivattyúk használatát és így az energiafogyasztást is. Végül, a rack szekrények egy új hideg levegő irányító rendszerrel vannak felszerelve, ami a szerverek elejére koncentrálja hidegebb levegőt és lehetővé teszi a jobb energiahatékonyságot.

Redundáns légkondicionáló rendszerek UPS védelemmel:

A légkondicionáló rendszerek szerver és áramellátó termekben több redundáns készülékből állnak, így garantálják a hűtés tökéletes működését egyidejű egység hibák esetén is. A teljes rendszert UPS rendszer védi a leállások elkerülése érdekében.

82 Gb/s sávszélesség:

Az IT1 és IT2 adatközpontok össze vannak kötve egymással dedikált és redundáns száloptikai hálózattal. Ezek teljes sávszélessége 82 Gb/s a nagy nemzeti és nemzetközi szolgáltatókon és a fő hozzáférési ponton (NAP) keresztül.

Fejlett hálózat:

Minden szerver rack több redundáns kapcsolattal van szerelve. A központi hálózat Cisco Nexus 7000 egységekkel van felszerelve, amely a legfejlettebb a piacon.

Fizikai biztonság:

Az adatközpont automatikus tűzjelző rendszerrel és az emberekre és informatikai rendszerekre ártalmatlan tűzoltó rendszerrel, valamint árvíz érzékelő rendszerrel van felszerelve. Az adatközpont megerősített nyílászárókkal, riasztó és beléptető rendszerrel van ellátva. Az egész létesítményt zárt láncú kamera rendszer (CCTV) figyeli.

Folyamatos felügyelet:

Az adatközpont napi 24 órás helyi technikai felügyeletet biztosít, továbbá BMS rendszerrel van ellátva a másodlagos technikai csapat értesítésére probléma esetén.

ISO 9001, ISO 27001 és ISO 50001 tanúsítvány:

Az adatközpont az ISO 9001 minőségi és ISO 27001 biztonsági tanúsítvánnyal rendelkezik, továbbá megfelel az ISO 50001 energiagazdálkodási rendszerre vonatkozó szabványoknak.

ISO/IEC 27017, ISO/IEC 27018 és ISO/IEC 27035 megfelelőségi nyilatkozat:

Az adatközpont megfelel az ISO/IEC 27017 felhő biztonsági kontrollra, az ISO/IEC 2018 személyes adok felhőben történő kezelésére és az ISO/IEC 27035 biztonsági incidensek és események kezelésére vonatkozó szabványoknak.