Aruba Cloud Startup

GYIK

Startupok

A We START you UP az Aruba Cloud programja, amely ingyenes cloud kreditet kínál a technológiai és innovációs vállalkozások számára.

Bármely startup, ami valóban innovatív termékeket vagy szolgáltatásokat fejleszt, amelyek felhőben használható informatikai infrastruktúrán alapulnak. A résztvevő induló vállalkozásoknak 36 hónapnál fiatalabbnak kell lenniük, bejegyzett címük van hazánkban, és fenntartható üzleti modellt tudnak benyújtani.

A START szakasz a belépő szint, amely minden startup számára elérhető, aki el szeretné kezdeni a We START you UP programot. A regisztrációhoz mindössze annyit kell tennie, hogy kitölti az online űrlapot, röviden leírja az üzleti tervét, és elfogadja a részvételi feltételeket. Az Aruba Cloud csapata elbírálja jelentkezését és telefonon vagy e-mailben értesíti, hogy részt vehet-e a programban. Miután elfogadtuk a jelentkezését, a welcome csomag mellett az első, egy év alatt felhasználható 1 millió Ft értékű cloud kredit utalványát is megkapja.

A We START you UP programban való részvétellel hozzáférhet az Aruba Cloud összes szolgáltatásához, ingyenes cloud kreditet biztosítunk vállalkozása számára, illetve hozzájuthat szakértőink támogatásához és saját erőforrásainkon keresztül növeljük vállalkozása profilját, ismertségét.
Cserébe megkérjük, hogy helyezze el a We START you UP program logóját a startupja weboldalának egyik kiemelt részére (kezdőlap, lábléc, partnerek), és az mutasson a www.arubacloud.hu/aruba-cloud-startup-program/ webhelyre.

A programhoz való csatlakozással hozzáférhet:

  • az összes Aruba Cloud szolgáltatáshoz: Cloud Computing (Cloud VPS, Cloud Pro és Private Cloud) Cloud Backup, Cloud Object Storage, Cloud Felügyelet;
  • Tudásbázis eszközökhöz és részletes útmutatókhoz a Cloud Szerver kezelésére vonatkozóan;
  • közvetlen konzultációhoz a szolgáltatás használatáról és konfigurációjáról. Küldhet egy kérést az Aruba Cloud támogatási weblapján keresztül: csapatunk kedvező, egyedi ajánlatot küld Önnek, amit ha elfogad, az összeget levonjuk a program által biztosított ingyenes cloud kreditből.
  • technikai segítségnyújtás

Az UP szakaszba léphet, ha részt vesz a Pitch Dayen, és ezt meg is nyeri. Ez a szakasz 15 millió Ft értékű, 2 éven keresztül felhasználható ingyenes cloud kreditet nyújt a győztes számára. A Pitch Day-en való részvétel az üzleti terv és a startup infrastruktúra méretezhetőségén alapuló kezdeti jóváhagyás függvénye.

A Pitch Day az a rendezvény, ahol startupok versenyeznek az UP szakaszba való továbbjutásért. Ahhoz, hogy részt vehessen, ki kell töltenie az online űrlapot az üzleti tervének bemutatásával; az Ön által megadott információkat természetesen nem tesszük elérhetővé harmadik fél számára. A verseny csak olyan induló vállalkozások számára nyitott, akik befejezték vagy épp befejezik a START szakasz első évét. Az Aruba Cloud csapata értékelni fogja a beérkezett  dokumentumokat, és eldönti, hogy mely startup vehet részt a Pitch Day-en.
A kiválasztott résztvevőknek a rendezvény alatt kell bemutatniuk a projektjüket a közönségnek és Aruba Cloud zsűrijének (top management, marketing és felhőszakértők). A zsűri kiválasztja a legjobb 3 projektet, és díjazza a nyertes startupokat, amelyek így lehetőséget kapnak, hogy a 15 millió Ft értékű cloud kreditet biztosító UP szakaszba léphessenek.

A START szakasz utalványai a kézhezvételtől számítva 1 évig érvényesek. A lejárati napon a cloud kredit törlődik, és az utalvány blokkolva lesz. Elkerülvén, hogy kredit nélkül maradjon, elég, ha a lejárati idő előtt megigényli az új utalványt a következő címen: [email protected]

A program végén az Aruba Cloud továbbra is egyedi, az IT infrastruktúrán alapuló ajánlatokkal támogatja a startupokat. Néhány hónappal a program vége előtt e-mailben kapcsolatba lépünk Önnel, és ha felkelti az érdeklődését az ajánlatunk, az egyik értékesítési kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.

Nem, csak magyarországi székhellyel rendelkező startupok vehetnek részt a We START you UP programban. A külföldi székhellyel rendelkező vállalkozások a www.arubacloud.hu honlapon kaphatnak bővebb tájékoztatást a programra történő jelentkezésről.

Annak érdekében, hogy megkapja a .cloud bónuszt, a START szakaszban részt vevő startupnak be kell mutatnia, hogyan használja fel a .cloud domaint (például a startup weboldalához, hirdetve ezt a közösségi média oldalain és marketing anyagain). A 300 ezer Ft-os kredit utalványt egyszeri alkalommal biztosítjuk, miután a jogosultságot igazolták (a jelentkezés időpontjában, vagy egy később időpontban, pl. egy új márkanév bevezetése esetén).

Inkubátor és Akcelerátor Partnerek

Az Aruba Cloud We START you UP programja bármely inkubátor- és akcelerátor partner számára nyitott. A programhoz való csatlakozáshoz mindössze annyit kell tennie, hogy kitölti az online űrlapot, és megadja a kért információkat. Az Aruba Cloud elbírálja a kérelmet, és telefonon vagy e-mailben tájékoztatja a leendő partnert a jelentkezés eredményéről.

Partnerként Önnek lehetősége nyílik arra, hogy ingyenesen használhatóvá tegye a Cloud szolgáltatásokat startupjai számára, és részt vehessen egy exkluzív előnyökkel rendelkező technológiai képzésben. Ön képes lesz arra is, hogy időszakos eseményekkel erősítse cége profilját, és új kapcsolatokat építsen a startup ökoszisztémán belül.

Mindössze annyit kell tennie, hogy kitölti az online űrlapot, és megjelöli a startupokat képviselő partner nevét. Minden olyan inkubált induló vállalkozás, amely megfelel a jogosultsági feltételeknek, közvetlen hozzáférést kap a START szakaszhoz. Nincsenek korlátozások a jelentkező startupok számát illetően.

Amikor Ön a We START you UP program partnerévé válik, beregisztrálhatja a startupjait, megerősítheti cége ismertségét, technológiai rendezvényeken, mivel kommunikációs és promóciós tevékenységekben is részt vehet.
Cserébe mindössze azt kérjük, hogy a program logóját weboldala egy kiemelt részén (kezdőlap, lábléc, technológiai partnerek) helyezze el, a www.arubacloud.hu/aruba-cloud-startup-program/ linkre mutatva.

Az inkubált startupok a START szakasz értékelési fázisában részesülnek előnyben, hiszen közvetlen hozzáférést kaphatnak a programhoz. Az UP szakaszban pedig az inkubátorok segíthetnek nekik kidolgozni a Pitch Day-re szánt prezentációt az Aruba Cloud irányelveinek megfelelően.

Az Aruba Cloud a partnereivel együtt nyitott arra, hogy workshopokat, roadshowkat, hackathonokat és egyéb rendezvényeket szervezzenek. Kiemelten fontos szerepet kap a Training Day: az a nap, amikor a pályázók megismerkedhetnek az induló vállalkozásoknak létrehozott We START you UP programmal és a dedikált felhőszolgáltatásainkkal.