Domain Központ

A Domain Center technikai jellemzői

Domain Regisztráció

A Domain Center felületén regisztrálhat új domain neveket és átregisztrálhat domain neveket más szolgáltatóktól.
Mindkét esetben a jelenleg kezelhető végződések a .com .net .org .info .biz .name .cloud, a szolgáltatás időtartama egy év.
Új domain regisztráció esetében, a vásárlás befejezése előtt meg kell adnia a domain tulajdonos adatait. Átregisztráció esetén, a domain tulajdonos adatainak megadása mellett, fel kell oldani a domain lock státuszát az aktuális szolgáltatónál és kapott Auth Kód megadásával befejezhető az átregisztrációs folyamat a Domain Center -ben.
A vásárlás vagy átregisztráció befejezése után, minden domain kezelhető a Domain Center -ben, az authoritatív DNS szerkeszthető, hozzáadható vagy törölhető, igény szerint, bármikor.
A Domain Center -en keresztül megvédheti a domain neveit a jogosulatlan átregisztrálási kísérletektől egyszerű Lock és Unlock státusz beállításával, vagy kiegészítő szolgáltatásokkal mint az "Automatikus megújítás" és a "Whois Adatvédelem".

Automatikus Megújítás

Ez a kiegészítő szolgáltatás lehetővé teszi a domain automatikus megújítását a lejárattól számított további egy évre. Így garantálja a nagyobb biztonságot a kiesésmentes szolgáltatást. Ha már nem szeretné megújítani a domain nevet, egyszerűen kikapcsolja az automatikus megújítás szolgáltatást és a lejáratkor a domain név nem fog meghosszabbodni.

Whois Adatvédelem

A Whois Adatvédelem kiegészítő szolgáltatással biztosítható a domain tulajdonos adatainak védelme. Ez a szolgáltatás elrejti a domain tulajdonos adatait, ami egyébként nyilvános és bárki számára elérhető.

DNS Kezelés

Minden Domain Center -en keresztül kezelt minden domain esetében engedélyezhető a DNS kezelés: ez elérhetővé teszi a domain igény szerinti kezelését a különböző típusú webes és egyéb kérésekhez.
A DNS kezelés segítségével hozzáadható bármilyen típusú DNS rekord és bármikor szerkeszthető vagy törölhető. A kezelő felületről importálható és/vagy exportálható az összes kezelési paraméter és rekord egy szöveges fájlban: ez leegyszerűsíti a konfiguráció mentési és visszaállítási folyamatot.
A DNS kezelés integrálva van az összes többi Cloud termékkel és lehetővé teszi, hogy azonosítsa a Cloud Computing infrastruktúrájában található IP címeit és Cloud szervereit. A DNS rekordokban természetesen megadhatók egyéb külső infrastruktúrába mutató IP címek is.
A kezelhető DNS rekordok a következők:

  •  SOA Rekord - hiteles információt ad a DNS zónáról, beleértve a fő DNS szervert, az admin e-mail címet, a sorozatszámot és a különböző időzítőket, amelyek szabályozzák az átvitel gyakoriságát és a rekordok érvényességét.
  •  NS Rekord - Minden domain név rendelkezik saját névszerverrel (NS), ami authoritatív névszerverként van beállítva. Minden SOA, A , AAAA, MX és TXT rekord az illetékes, authoritatív névszerveren kerül mentésre. Az NS rekordok meghatározzák melyik authoritatív névszerverekhez kell intézni az adott domain névhez kapcsolódó lekérdezéseket.
  •  A Rekord - meghatározza az állomás névhez tartozó IPv4 címet, amelyre a kéréseket továbbítani kell. A DNS szolgáltatásban igény szerint több A rekord is megadható.
  •   AAAA Rekord - meghatározza az állomás névhez tartozó IPv6 címet, amelyre a kéréseket továbbítani kell. A DNS szolgáltatásban igény szerint több AAAA rekord is megadható.
  •  MX Rekord - meghatározza melyik szerver kezeli a domain névhez tartozó email címeket. Több MX rekord megadása is lehetséges, meghatározva a prioritási értéket.
  •  CNAME Rekord - ismertebb nevén az "Alias". Ez egy közvetett összerendelés, mivel a másik név létező (A vagy AAAA vagy CNAME) rekordjával fog válaszolni.
  •  TXT Rekord - lehetővé teszi egy szöveges leírás hozzárendelését egy domain vagy aldomain névhez.
  •  SRV Rekord - megadja, hogy melyik szerver, port és protokoll típus szükséges egy adott szolgáltatás használatához.
  •  SPF Rekord - meghatározza mely állomások jogosultak email-t küldeni a domain névvel.

Válassza az Aruba Cloud szolgáltatást

MEGRENDELÉS INGYEN PRÓBA*

(*) 600 Ft értékű utalványunk (a Domain Center kivételével) bármely Cloud szolgáltatásra felhasználható