Adatközpont CZ1, Cseh Köztársaság

Terület:

1.500 m²

Kapacitás:

Több mint 5.000 fizikai szerver.

Rendelkezésre állás:

100%-os rendelkezésre állás az adatközpont 2004-es megnyitása óta.

Áramellátás:

1 Mega Wattos elektromos áramellátás a szerverekhez. A rendszer teljesen redundáns a két külön Áramellátó Központnak köszönhetően. Mindkét Áramellátó Központ önállóan képes ellátni az adatközpontot és nagy hatásfokú szünetmentes egységekkel van ellátva.

Külön épületek az áramellátó és UPS rendszerek számára:

A szervertermek maximális biztonsági szintjének érdekében az áramellátó rendszerek és az UPS akkumulátorok két külön épületben vannak elhelyezve, az adatközponttól fizikailag elkülönítve.

Redundáns áramfejlesztő generátorok:

Az adatközpont önálló áramfejlesztő generátorokkal van felszerelve, a földalatti üzemanyag tartályokkal elegendő energia biztosítható az adatközpont teljes terhelése mellett is. A generátorok a szünetmentes egységeket követően biztosítják az áramot.

Zöld adatközpont:

Nagy figyelmet szentelünk az adatközpont energia felhasználásának optimalizálására. A szerverterem teljes hűtési rendszere nagyon hatékony direkt expanziós készülékekkel van felszerelve, melyeket egy rendszer kapcsol össze hálózatban és optimalizálja hűtési szintet.

Az épület egy szabad hűtő rendszerrel is fel van szerelve. A hidegebb külső levegő használatával, ami szűrt és páratartalma és hőmérséklete szabályozott, csökkenteni tudjuk a hőszivattyúk használatát és így az energiafogyasztást is. Végül, a rack szekrények egy új hideg levegő irányító rendszerrel vannak felszerelve, ami a szerverek elejére koncentrálja hidegebb levegőt és lehetővé teszi a jobb energiahatékonyságot.

Redundáns légkondicionáló rendszerek UPS védelemmel:

A légkondicionáló rendszerek szerver és áramellátó termekben több redundáns készülékből állnak, így garantálják a hűtés tökéletes működését egyidejű egység hibák esetén is.

30 Gb/s sávszélesség:

Az adatközpont 30 Gb/s sávszélességű száloptikás kapcsolatokkal rendelkezik a nagy nemzeti és nemzetközi szolgáltatókon és a fő hozzáférési ponton (NAP) keresztül.

Fizikai biztonság:

Az adatközpont automatikus tűzjelző rendszerrel és az emberekre és informatikai rendszerekre ártalmatlan tűzoltó rendszerrel van felszerelve. Az adatközpont riasztó és beléptető rendszerrel van ellátva. Az egész létesítményt zárt láncú kamera rendszer (CCTV) figyeli.

Folyamatos felügyelet:

Az adatközpont napi 24 órás helyi technikai felügyeletet biztosít.

ISO 9001 és ISO 27001 tanúsítvány:

Az adatközpont az ISO 9001:2015 minőségi és ISO 27001:2013 biztonsági tanúsítvánnyal rendelkezik.