Adatközpont DE1, Németország

Terület:

19.000 m²

Áramellátás:

10 Mega Watt elektromos teljesítmény a szerverek számára. A rendszer teljesen redundáns és kettős konverziós UPS rendszerekkel van felszerelve.

Redundáns áramfejlesztő generátorok:

Az adatközpont önálló áramfejlesztőkkel és földalatti üzemanyagtartályokkal van felszerelve, képes energiával ellátni a teljes adatközpontot teljes kapacitás alatt is. A generátorok az UPS rendszer akkumulátorai után lépnek működésbe.

Redundáns légkondicionáló rendszerek:

A légkondicionáló rendszerek a szervertermekben és az áramellátó helyiségekben több redundáns készülékkel, 1.5 kW/m² hűtési teljesítménnyel kerültek telepítésre.

20 Gb/s sávszélesség:

Az adatközpont 20 Gb/s internet kapcsolattal rendelkezik, száloptikai kapcsolattal a nagy nemzeti és nemzetközi szolgáltatókon és a fő hozzáférési ponton (NAP) keresztül.

Fizikai biztonság:

Az adatközpont automatikus tűzjelző és tűzoltó rendszerrel rendelkezik, ami ártalmatlan az emberekre és az elektronikus készülékekre. Egy külön rendszer működik a szivárgás és árvíz észlelésére is. Az épület páncélozott ajtókkal és ablakokkal, behatolás jelző rendszerrel és biometrikus beléptetővel van felszerelve.
Végül, egy zárt láncú televíziós rendszer (CCTV) biztosítja az egész épület megfigyelését.

Folyamatos felügyelet:

Az adatközpont napi 24 órás helyi technikai felügyeletet biztosít, továbbá felügyeletet biztosít az Aruba NOC csapata is.

ISO 9001 és ISO 27001 tanúsítvány:

Az adatközpont ISO 9001:2015 és ISO 27001:2013 tanúsítványokkal rendelkezik.