Hogyan működik a Cloud Object Storage?

Object Storage infrastruktúránk a legújabb megoldásokon alapul, egy tárolási környezeten belül nem strukturált adat petabyte archiválásához (1.000.000 GB). Ez olyan technológián alapul, amely garantálja a magas tárolási teljesítményt, az egyszerű működést és az adatok teljes ellenőrzését.

Az infrastruktúra egy elosztott intelligens tulajdonságú rendszerből áll, amely nem tartalmaz hibalehetőségeket (SPOF).
A rugalmasság és az öngyógyító képesség fontos jellemzői az Object Storage rendszernek. A technológia vagy a hardver frissítései nem igényelnek semmilyen adat migrációt vagy leállást. A párhuzamos architektúra biztosítja a magas teljesítményszintet a nagy forgalom és a másodpercenkénti lekérdezések számára.

A Storage struktúránk oly módon jött létre, hogy garantálja az öngyógyítást azzal, hogy az adatokat több példányban helyezi el a Szervereken.
Ha egy fájl feltöltésre került a tárhelyre, a rendszer automatikusan létrehoz két másolatot a fájlról és elmenti a másolatokat véletlenszerűen kiválasztott lemezekre különböző Szervereken, ügyelve arra, hogy 3 példányban az adatok mindig rendelkezésre álljanak a rendszerben. A tároló lemez törése vagy sérülése esetén, a rendszer automatikusan aktiválja az öngyógyító rendszert, újra készít egy példányt az elveszett adatról egy harmadik lemezen. A tárhelyre feltöltött összes fájl nem ugyanazon a lemezen kerül replikálásra, minden másolat egy másik Szerver másik lemezén készül. Ez a módja a biztonságosabb tároló hálózat létrehozásának.