A Cloud Felügyelet technikai jellemzői

A Cloud Felügyyelet ideális eszköz arra, hogy segítsen biztosítani a legmagasabb szintű szolgáltatás folyamatosságot (Üzletmenet-Folytonosság). A Cloud Felügyyelet lehetővé teszi a problémák megelőzését az infrastruktúrájában, még mielőtt azok bármilyen módon veszélyeztetnék a szolgáltatást az ügyfelek számára.
A Cloud Felügyyelet használatával:

 • Megtekintheti az infrastruktúra aktuális állapotát.
 • Figyelmeztetéseket kaphat az infrastruktúrában jelentkező hibák esetén.
 • Elemezheti a felügyelt szolgáltatás válaszidejét és így megjósolhatja az erőforrások frissítésének szükségességét a teljesítmény optimalizálása érdekében.
 • Összegyűjtheti az infrastruktúra teljesítményének az eltelt idő alatti adatait.

A Cloud Felügyyelet lehetővé teszi, hogy ellenőrizze és figyelemmel kísérje az összes URL vagy IP címmel elérhető szolgáltatást (Cloud Szerverek, Dedikált Szerverek, Domain nevek, webtárhely, e-mail szerverek, DNS, Adatbázis, stb.) a weben keresztül, amelyeket nem blokkolja tűzfal. Lehetőség van az Aruba Cloud infrastruktúrájában és az egyéb szolgáltatóknál lévő szolgáltatásokat is felügyelni. Ez azért lehetséges, mivel nem szükséges szoftvert vagy alkalmazást telepíteni a felügyelt szolgáltatásokhoz. Hasonlóképpen nincs szükség speciális konfigurációkra, sem frissítésekre.

A Cloud Felügyyelet szolgáltatásunkkal nyomon követheti a szolgáltatásait több régióból, ugyanabban az időben. A régiók az országok, ahol a Cloud Felügyyelet rendszerrel ellátott adatközpontok találhatók. Ez biztosítja, hogy a vállalkozása nem csak az olasz hálózatból érhető el, hanem más országokból is, garantálva a maximális láthatóságot a külföldi ügyfelei számára is.
A Cloud Felügyyelet rendszer teljesen központosított, így kezelheti a különböző régiókban rögzített összes adatot, egyetlen control panelről.
Jelenleg 6 régió áll rendelkezésre, Olaszországban, Franciaországban, a Cseh Köztársaságban, Németországban, Lengyelországban és az Egyesült Királyságban.

Támogatott protokollok és szolgáltatások

A Cloud Felügyyelet szolgáltatással a következő protokollok és szolgáltatások követhetők nyomon:

 • HTTP, HTTPS
  A szolgáltatások HTTP és/vagy HTTPS protokollokon keresztül történő felügyelete egyszerű és intuitív, garantálja, hogy a weboldalai mindig elérhetők a kiválasztott reakcióidőn belül; a Cloud Felügyyelet szolgáltatás opcióinak használatával az oldalon található speciális tartalmat is ellenőrizheti. Ezen kívül tesztelheti, hogy a webes űrlapok, sima oldalak és/vagy jelszóval védett fájlok hogyan működnek.
 • Ping
  Az ellenőrzések, mint például a Ping ellenőrzi, hogy a szolgáltatásai mindig rendelkezésre állnak, akár különböző régiókból egy időben, a kiválasztott reakcióidőn belül.
 • SSL Tanúsítvány
  Az SSL tanúsítványon keresztül végzett ellenőrzések segítségével ellenőrizheti, hogy az SSL tanúsítványa nem járt-e le és beállíthat egy időpontot figyelmeztetés fogadására a lejárati idő előtt, így megújítja azt és biztosíthatja a szolgáltatás folyamatosságát.
 • DNS
  A DNS tesztelésével ellenőrizheti, hogy a DNS kiszolgáló megfelelően működik-e, és végezhet egy DNS lekérdezést, hogy ellenőrizze a megadott domain név DNS feldolgozása megfelelő.
 • FTP, IMAP, POP3, SMTP
  Az FTP, SMTP, POP3, IMAP protokollokon keresztül felügyelhető ezen szolgáltatások helyes és időben történő reagálása a kiválasztott portokon.
 • Microsoft SQL Szerver, MySQL, Oracle, PostgreSQL
  Az adatbázison, mint Microsoft SQL Szerver, Oracle, MySQL és PostgreSQL-en keresztül végzett ellenőrzésekkel bármikor ellenőrizhető mind a szolgáltatás működése, mind a helyes és időben történő válaszadás.
 • SSH, TCP, Telnet
  Az SSH, TCP vagy Telnet ellenőrzések aktiválásával ellenőrizni tudja azok működését és elküldhet egy szöveget vagy egy adott parancsot, hogy ellenőrizze a választ.

Íme néhány példa, ahol Cloud Felügyyelet az ideális megoldás a műszaki infrastruktúra kezelésében:

 • Egy weboldal vagy web alkalmazás (blogok, portálok, fórumok, stb.) működésének, elérhetőségének és válaszidejének felügyelete
 • Web szerverek (HTTP, HTTPS, TCP...) üzemidejének felügyelete és ellenőrzése
 • Adatbázis szerverek (MySQL, MSSQL, Oracle, PostgreSQL) felügyelete és ellenőrzése
 • Email szerverek (POP3, IMAP, SMTP) működésének felügyelete
 • DNS szerverek felügyelete és ellenőrzése
 • FTP szerverek felügyelete