Műszaki leírás – Cloud PRO

Cloud PRO megoldásunk az Aruba Cloud üzleti partnerei igényei szerint került kialakításra. A Pro szerverek minden egyes összetevője és technikai jellemzője igény szerint testre szabható és konfigurálható.

A Pro Szerver megoldásunk a sebesség és a számítási kapacitás szempontjából kiváló teljesítményt nyújt, továbbá redundáns SAN védelmet is biztosít.

Mindezeken felül szolgáltatásunk a valódi fogyasztás alapján óránkénti díjszabással szolgál (használat alapú költség), attól függően, hogy a Cloud Szerver be- vagy ki van kapcsolva vagy archiválva van.

Az egyik fő jellemzője, ami kiemeli a Pro Szerver szolgáltatást, a hypervisor választás lehetősége, amelyen létrehozza a Cloud Szervert. Az Aruba Cloud Computing választási lehetőséget kínál a VMware, a Hyper-V és a Low Cost Hyper-V közül.

A Pro Szerverek Hyper-V kezelővel 1000 Mbit/s sebességű hálózati adaptereket használnak.
Hyper-V ajánlott a Windows telepítésekhez és a támogatott Linux disztribúciókhoz (Red Hat/CentOS).

A Pro Szerverek VMware kezelővel 1000 Mbit/s sebességű hálózati adaptereket használnak.
A Cloud Szerverek közvetlenül a számítógépéről történő kezeléséhez vSphere kezelő szoftver használatára is lehetőség van. A VMware ajánlott minden típusú Linux telepítéshez.

A Pro Szerver Low Cost Hyper-V kezelővel egy olcsóbb lehetőséget kínál a Cloud Computing használatára. Ellentétben a normál Hyper-V vagy a VMware Cloud Szerverekkel, a vCPU teljesítmény megosztott, a tároló kisebb teljesítményt kínál, de még mindig redundáns (replikálva szinkron módban). A hardver csomópontok klasztereken vannak elhelyezve beépített redundanciával, valamint a sávszélesség alacsonyabb prioritású. A RAM továbbra is kizárólagosan fenntartott .

Cloud PRO

A Pro Szerver megoldások, ellentétben a Smart Szerver szolgáltatással, összekapcsolhatók egymással Virtuális Switch-eken keresztül, magánhálózatokban. Ezen kívül összeköthetők több különböző technikai és speciális szolgáltatással is, mint például a Terheléselosztók . A Pro Szerver (VMware esetén) 1000 Mbit/s-os sebességgel rendelkezik és nincs forgalmi korlát  sem az internet, sem a magánhálózat felé.

Továbbá, a Cloud Szerver használatával több fejlett funkció előnyét is élvezheti, mint a Snapshots (Pillanatképek), Extra Control, lemezképek Importálása és Exportálása.

Mindezek a tulajdonságok teszik a Cloud Szerver szolgáltatást a legjobb választássá a saját virtuális infrastruktúrája  létrehozásához. A sablonok és operációs rendszerek rendkívül széles választéka, valamint a konfigurálás kiemelkedő rugalmassága teszi a Cloud PRO szolgáltatást a legjobb választássá bármilyen igényhez és használathoz, nem megfeledkezve a megfizethetőségről, amit az óránkénti és használat alapon történő számlázás biztosít.

A Cloud PRO szolgáltatásunkhoz jelenleg olyan exkluzív szolgáltatások is rendelkezésre állnak, mint az ingyenes Plesk Licenc (akár 10 domain) és ingyenes Cloud Monitoring (max. 1 ellenőrzés).

Különbségek a Cloud PRO és a Cloud VPS között

A Cloud PRO szolgáltatásunk szinte korlátlan skálázhatóságot és rendkívüli rugalmasságot kínál.

Válasszon az olcsó és megfizethető megoldások közül, mint a Cloud VPS (Szerver Smart), vagy olyan professzionális, nagy teljesítményű és testre szabható megoldások közül, mint a Cloud PRO (Szerver Pro).

Az alábbiakban láthatók a Cloud Szerver Pro és a Cloud Szerver Smart szolgáltatások közötti fő különbségek.

  Cloud Server Pro Cloud Server Smart
Árak 3.456 Ft+Áfa/hó -tól
(4,8 Ft+Áfa/ó)
300 Ft+Áfa/hó -tól *
Fizetési mód Óránként Havonta
Garantált teljesítmény    
Redundáns hardver    
CPU/RAM/HD választási lehetőség Szabadon választható Alapértelmezett mennyiség
Sablon/Operációs Rendszer 49 44
Tároló típusa Redundáns SAN Beépített SSD
Nyilvános IP (IPv4) Legfeljebb 5 (1 ingyenes) 1 nem szerkeszthető (ingyenes)
IPv6 /64-es tartomány minden IPv4 mellé**    
Hálózati adapter 3 1
Magánhálózat    
Forgalom (be/ki) Korlátlan Korlátozott (havi)
Hypervisor VMware, Hyper-V, Hyper-V Low Cost VMware
Terheléselosztó    
Rendelkezésre állás felügyelet 1 ingyenes ellenőrzés Megvásárolható
Használat felügyelet    
Snapshot (Pillanatkép)    
Plesk Licenc Ingyenes 10 domain névhez Megvásárolható
Ütemezett műveletek***    
Lemez Import/Export    
ExtraControl    
Archiválás    
Bővíthetőség    
SLA 99,95% 99,80%
Műszaki segítségnyújtás    
Ügyfélszolgálat    
  MEGRENDELÉS  

* A 300 Ft+Áfa/hó áron elérhető Cloud VPS Small ajánlat csak az IT1 adatközpontban elvégzett új aktiválásokra (és azok hosszabbítására) érvényes. Az Aruba Cloud infrastruktúra többi adatközpontjában újonnan aktivált Small Cloud VPS szerverek 900 Ft+Áfa/hó áron kerülnek értékesítésre.

**Legfeljebb 16 IPv6 cím használható egyidejűleg. Amennyiben szeretné feloldani ezt a korlátozást, kérjük vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.

***A Cloud Server Smart esetében a számítási erőforrások szerkesztése nem ütemezhető.

Operációs rendszerek és alkalmazások

Számos előre beállított sablon érhető el, úgy mint:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Válassza az Aruba Cloud szolgáltatást

MEGRENDELÉS INGYEN PRÓBA*

(*) 600 Ft értékű utalványunk (a Domain Center kivételével) bármely Cloud szolgáltatásra felhasználható